Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

31.520 euro lunar este salariul de bază al lui Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene

31.520 euro lunar este salariul de bază al lui Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene Sursa foto: presseurop.eu

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a publicat raportul de activitate pe anul 2013, în care figurează și salariile conducerii băncii: președintele Mario Draghi (foto) are un salariu de bază de 31.520 de euro lunar, adică 378.240 de euro anual, în ușoară creștere față de 2012, când era de 374.124 de euro. Vicepreședintele BCE, Vitor Constancio, are un salariu de 324.216 euro, iar ceilalți membrii ai comitetului executiv al băncii au venituri de bază în jur de 270.000 de euro anual.

În raportul anual al BCE se arată că membrii Comitetului executiv primesc un salariu de bază şi indemnizaţii suplimentare de reşedinţă şi reprezentare. În cazul preşedintelui, în locul indemnizaţiei de reşedinţă se asigură o reşedinţă oficială aflată în proprietatea BCE, scrie bancherul.ro.

Sub rezerva Condiţiilor de angajare a personalului Băncii Centrale Europene, membrii Comitetului executiv au dreptul la alocaţia pentru gospodărie, alocaţia pentru copiii aflaţi în întreţinere şi alocaţia şcolară, în funcţie de situaţia individuală a acestora.

Salariile de bază se impozitează în beneficiul Uniunii Europene, din acestea deducându-se şi contribuţiile la sistemele de pensii şi de asigurări sociale de sănătate şi împotriva accidentelor. Alocaţiile nu sunt impozabile şi nu sunt luate în considerare la calculul pensiei.

Cheltuielile cu personalul ale BCE, care includ cheltuielile cu salariile, alocaţiile, asigurările personalului şi alte costuri diverse, s-au ridicat la 187,3 milioane EUR în 2013, comparativ cu 184,6 milioane EUR în anul precedent.

În acestea este inclusă suma de 53,3 milioane EUR (faţă de 37,8 milioane EUR în anul 2012) aferentă planurilor de pensii ale BCE, altor beneficii post-angajare şi altor beneficii pe termen lung.

Cheltuielile cu personalul în valoare de 1,3 milioane EUR (similar anului 2012) aferente construcţiei noului sediu al BCE au fost capitalizate şi nu mai sunt incluse la această poziţie.

Salariile şi alocaţiile, inclusiv îndemnizaţiile persoanelor aflate în posturi de conducere, sunt calculate, în esenţă, pe baza grilei de salarizare a Uniunii Europene, fiind, aşadar, comparabile cu aceasta, se precizează în raportul anual.

La sfârşitul anului 2013, numărul efectiv al salariaţilor în posturi echivalente celor cu normă întreagă se ridica la 1.790, inclusiv 169 în posturi de conducere.

Sursa: bancherul.ro

Noutăți similare

La Victoriabank salariul tău prinde valoare

Produsul unic „Adu-ți salariul la Victoriabank” conține un set de avantaje și gratuități care oferă valoare atât banilor, cât și modului în care aceștia sunt gestionați ...