Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

1.000.000 de tranzacții pe săptămână - plățile contactless au explodat în rețeaua de transport public londonez

1.000.000 de tranzacții pe săptămână - plățile contactless au explodat în rețeaua de transport public londonez Sursa foto: pcadvisor.co.uk

Plățile contactless au atins punctul critic în Marea Britanie, în contextul în care doar în Londra se efectuează săptămânal circa un milion de tranzacții contactless în rețeaua de transport public. De la mijlocul lunii septembrie, londonezii au posibilitatea să plătească cu un card contactless sau un telefon mobil cu NFC și la metrou. În prima săptămână de la lansarea sistemului în "tube-ul" londonez au fost efectuate 375.000 de călătorii contactless, scrie wall-street.ro.

Plata cu un card contactless nu necesită introducerea codului PIN la tranzacții mai mici de 100 lei (în România), 200 de lei (în Republica Moldova), 20 de euro (în țările din zona euro) sau 20 de lire (Marea Britanie). Pentru sume mai mari, clienții vor trebui să introducă codul PIN.

Barclays a introdus pentru prima dată cardurile contactless în Marea Britanie în 2007, dar tehnologia nu a prins la început. Ca și în Romania, lipsa POS-urilor contactless și un număr relativ mic de carduri cu această tehnologie au fost principalele piedici în declanșarea trend-ului. Cu toate că retaileri precum Boots sau McDonalds au fost printre primii care au îmbrățișat tehnologia și au introdus POS-uri contactless, trendul nu a prins contur până când nu a fost introdus în transportul public.

În decembrie 2012, autoritățile londoneze au acceptat introducerea plăților contactless în autobuze și tramvaie, iar în aprilie au lansat un proiect pilot la metrou și în trenuri. În 16 septembrie, plățile contactless la metrou au debutat oficial pentru toți deținătorii unui card contactless sau a unui telefon mobil cu NFC.

În doar o săptămână de la introducere, 375.000 de călători și-au folosit cardurile sau telefoanele mobile pentru a plăti contactless la metroul din Londra. În aceeași perioadă londonezii au efectuat 625.000 de plăți contactless în autobuze și tramvaie.

Introducerea plăților contactless în transportul public din Londra a fost punctul critic pentru tehnologia contactless. În iunie au fost înregistrate 23,8 milioane de tranzacții contactless în Marea Britanie, în creștere cu 226% față de iunie 2013. De asemenea, Mastercard a anunțat recent că plățile contactless au crescut anul trecut cu 352% și estimează ca toate POS-urile vor accepta până în 2020 plățile contactless.

Sursa: wall-street.ro

Noutăți similare