Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

10 cele mai sigure bănci din Europa Centrală și de Est în 2017

10 cele mai sigure bănci din Europa Centrală și de Est în 2017 Sursa foto: seeklogo.com

Global Finance a desemnat cele mai sigure bănci în Europa Centrală și de Est (The Safest Banks in Central and Eastern Europe 2017), studiul fiind parte din cel de-al 26-lea clasament anual al celor mai sigure bănci din lumea întreagă.

La fel ca și în anul precedent, băncile din Republica Cehă ocupă primele 2 poziții – Ceska Sporitelna și Komercni banka. Ceska Sporitelna este una dintre cele mai mari bănci din Cehia și este parte a Erste Group. Komercni bank aparține grupului francez Societe Generale.

În continuare în clasament urmează băncile din Polonia, care ocupă pozițiile 3-6. Acestea sunt ING Bank Slaski, Bank Pekao, Bank Zachodni WBK și mBank.

2 bănci din România de asemenea sunt prezente în clasamentul celor mai sigure 10 bănci din Europa Centrală și de Est – BRD Groupe Societe Generale (locul 7) și BCR (Banca Comercială Română), situată pe poziția cu nr.8. De emenționat este faptul că ambele bănci sunt prezente și în Republica Moldova - BRD deține 20% din acțiunile Mobiasbancă, iar BCR deține 100% din capitalul BCR Chișinău.

Clasamentul Global Finance este încheiat de către ungurii de la OTP Bank și rușii de la Vnesheconombank.

“Țările din Europa Centrală și de Est sunt sub constantă presiune geopolitică din cauza tensiunilor care au apărut între marile puteri ale lumii. Clasamentul nostru cu cele mai sigure bănci din regiune evidențiază băncile care au construit baze solide, oferind siguranță și stabilitate într-un mediu care se schimbă rapid”, declară Joseph D. Giarraputo de la Global Finance.

Câștigătorii au fost aleși din cele mai mari 500 bănci la nivel mondial după mărimea activelor și în baza ratingurilor pe termen lung oferite de agențiile Moody’s, Standard & Poor’s și Fitch.

Vedeți în continuare cele mai sigure 10 bănci din Europa Centrală și de Est în 2017, conform publicației Global Finance.

Sursa: gfmag.com / bancamea.md

Noutăți similare