Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

10 ani fără bonusuri pentru bancherii din Marea Britanie care nu vor administra corespunzător afacerile

10 ani fără bonusuri pentru bancherii din Marea Britanie care nu vor administra corespunzător afacerile Sursa foto: eppgroup.eu

Bancherii de top din Marea Britanie ar putea rămâne un deceniu fără bonusuri, în cazul în care se descoperă că nu au administrat corespunzător afacerile, noile reglementări fiind cele mai dure măsuri din lume pentru limitarea bonusurilor, transmite Agerpres cu referire la Reuters.

Criticii susțin că planurile autorităților vor forța băncile care își desfășoară activitatea în Regatul Unit să plătească în plus pentru a atrage bancheri de top de peste hotare.

Președinții și directorii generali ar putea rămâne fără bonusuri pentru o perioadă de până la 10 ani, dacă se descoperă că nu au administrat corespunzător afacerile, a anunțat recent Autoritatea de Reglementare a Piețelor Financiare din Marea Britanie (FCA).

Alți directori importanți ar putea rămâne fără bonusuri timp de 7 ani, iar cei cu funcții mai puțin importante — până la 5 ani.

Nicholas Stretch, de la cabinetul de avocatură CMS, avertizează că va fi foarte dificilă implementarea acestor reglementări. Până când se finalizează investigațiile, bancherii vizați ar putea părăsi Marea Britanie pentru alte centre financiare.

Sursa: agerpres.ro

Noutăți similare

La Victoriabank salariul tău prinde valoare

Produsul unic „Adu-ți salariul la Victoriabank” conține un set de avantaje și gratuități care oferă valoare atât banilor, cât și modului în care aceștia sunt gestionați ...